Helt fel!

“The curious incident with the dog in the night-time” läst av ungdomsskådespelaren Ben Tibber handlar om en 15-årig pojke som upptäcker att grannhunden är död. I samma ögonblick han böjer sig ned för att undersöka det han sett blir han sedd och han får skulden för dådet. Man han är oskyldig och enda sättet att bevisa det är att hitta den som tog livet av hunden…

Språket i boken är enkelt och Tibber, som var 17 vid inläsningen låter snarare som en 11-åring. Alltså hade jag fått in en ungdomsdeckare i min iPhone.

Fel. Kollossalt mycket fel….

“The courious incident” är en underbar bok om autism och hur världen ser ut genom en autists ögon. Det är en bok om svårigheten att gå fram och fråga en främmande person om vägen, om hjältedådet i att våga bryta ett mönster och om osäkerheten när man inte förstår underförstådda budskap. När jag läst färdigt boken grät jag nästan…

Jag är lärare; en del av mina ungdomar har dessa svårigheter. Min uppgift är att hjälpa dem. Jag hoppas kunna göra det bättre nu än innan.
Varför finns det så lite om detta i min yrkesutbildning!